3 Tips voor een duurzamer wagenpark

Voor een groot deel van de Heemsteedse ondernemers is een goed functionerend wagenpark onmisbaar om hun klanten goed van dienst te kunnen zijn. Deze vloot stapsgewijs verduurzamen is vaak goed mogelijk, mits u dit zorgvuldig plant. Deze drie tips helpen u op weg:

1. Meten is weten. Er zijn tal van aanbieders met oplossingen om uw vloot op afstand te monitoren. Hiermee kunnen o.a. routes worden geoptimaliseerd, onnodige aanschaf van nieuwe voertuigen worden voorkomen en – via een koppeling met de tankpas – het brandstofverbruik en CO2-uitstoot inzichtelijk worden gemaakt.

2. Onderzoek alternatieve vervoersmiddelen. Soms kunnen bepaalde routes prima met het openbaar vervoer worden afgelegd. In andere gevallen is het mogelijk om meerdere brandstofauto’s te vervangen door één of twee elektrische deelauto’s. En die laadpaal bij uw bedrijf is meteen een visitekaartje voor klanten die al een elektrische auto hebben.

3. Check wat collega-ondernemers doen. Niet alleen om te weten of er misschien routes zijn die overeenkomen en die samen efficiënter kunnen worden afgelegd, maar ook om te onderzoeken wat hun ervaringen zijn met nieuwe(re) vormen van mobiliteit. En om te kijken hoe u er samen voor kunt zorgen dat uw winkelstraat of bedrijventerrein ook in de toekomst (duurzaam) bereikbaar blijft.

Bekijk de actuele artikelen