Zelf aan de slag

Een lagere energierekening en een comfortabeler huis bereikt u door uw woning te verbeteren, zelf energie op te wekken en slimmer met energie om te gaan.

En ook wat betreft mobiliteit, hergebruik van grondstoffen en het groen rondom uw huis of bedrijfspand kunt u meer dan u denkt. Wij helpen u op weg.

Lagere energiekosten en meer comfort in huis
Lagere energiekosten en meer comfort in huis

Energietransitie

Lagere energielasten, comfortabeler wonen en stappen maken richting een aardgasvrije toekomst. U kunt het groots aanpakken of met kleine maatregelen al een merkbaar verschil zien.

Mobiliteit
Slimmer en schoner reizen

mobiliteit

Ook in de toekomst willen we dat Heemstede voor iedereen goed bereikbaar blijft. Tegelijkertijd doen we er goed aan om onnodige autokilometers te vermijden of te kijken of er duurzame alternatieven zijn.

Minder afval en meer hergebruik
Minder afval en meer hergebruik

circulair

Door de hoeveelheid afval te verminderen en goed te scheiden, zorgen we ervoor dat er minder in de verbrandingsoven terecht komt en restmaterialen een grondstof worden voor nieuwe producten.

“En door zelf te kijken en te ervaren, merk je ook dat oude mythes - zoals geluidsoverlast van een warmtepomp - eigenlijk helemaal niet kloppen.”

Klimaatadaptie
Goed voorbereid zijn op extreme neerslag, hitte en droogte

Klimaatadaptatie

Steeds vaker zien we dat er perioden zijn dat er in korte tijd ontzettend veel neerslag valt. Tegelijkertijd neemt het aantal hete dagen in de zomer toe, met hittestress tot gevolg. Met de volgende tips kunt u daar beter op in spelen.

Ecologie
Meer groen rondom huis, bedrijf en in de buurt

Ecologie

Samen behouden en bevorderen we de biodiversiteit. Daarbij gaat het om de verscheidenheid aan flora en fauna. Zo werken we aan een groen en ecologisch waardevol Heemstede.