De GFT bakfiets is weer onderweg!

In Heemstede rijdt regelmatig een gft-bakfiets die u helpt bij het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval GFT en etensresten.

Heeft u de GFT bakfiets al gespot?

Met de campagne ‘maak van afval scheiden je tweede natuur’ gaat gemeente Heemstede met een bakfiets de wijken in om met bewoners in gesprek te gaan. Wist u bijvoorbeeld dat het heel eenvoudig is om gft te scheiden? Zo kunnen we samen de hoeveelheid gft die nu nog bij het restafval belandt, flink terugbrengen. Naast praktische tips, krijgt u ook een handig afvalbakje.

Hoe minder restafval…

In Heemstede bestaat nog steeds bijna 40 procent van het restafval uit gft en etensresten. Zonde! Want gft is 100 procent recyclebaar. Afvalverwerker Meerlanden maakt er onder andere compost en biogas van. Goed gescheiden inzamelen scheelt CO2-uitstoot en geld. Inwoners betalen immers mee aan het verbranden van restafval door de afvalstoffenheffing. Dus hoe minder restafval, hoe beter.

Feestelijke opening containers Provinciënwijk

Wethouder Anneke Grummel opent op 24 mei om 14.00 uur in de Provinciënwijk twee nieuwe ondergrondse containers. Tijdens deze feestelijke opening voor omwonenden zijn er afvalcoaches en worden flyers en afvalbakjes uitgedeeld. De bakfiets staat hier dan ook.

Komt u ook?
24 mei van 14.00 – 16.00 uur feestelijke opening containers Provinciënwijk
3 juni van   15.00 – 17.00 uur informatiemiddag

Locatie: afvalbrengpark Brabantlaan op de hoek van de Frieslandlaan

HeemstedeDuurzaam__Gft-bakfiets-B
HeemstedeDuurzaam-gft-eitje