Adopteer een boomspiegel

Komend najaar organiseren twee stichtingen die zich inzetten voor vergroening van steden en dorpen het eerste Nationale Boomspiegelfeest. Lokale coöperatie HeemSteeds Duurzamer haakt hier graag aan. Want zeg nou zelf: een boom met planten en bloemen eromheen is toch nog veel fijner om naar te kijken dan een boom in een vierkant (of rond) stukje grond? Want dat is waar we het over hebben: de boomspiegel.

Misschien kent u ze: Stichting Guerrilla Gardeners en Stichting Steenbreek. De eerste richt zich op het beplanten van beschikbare stukjes grond in de openbare ruimte (zoals boomspiegels), de tweede stimuleert tuinbezitters om hun tuinen en gevels zo veel mogelijk te vergroenen door tegels te wippen, planten te poten en bloemen te zaaien.

Gratis groenpakketjes

Dankzij financiering van de Postcode Loterij kan HeemSteeds Duurzamer deze beweging versterken door gratis pakketjes bollen en plantjes uit te delen aan inwoners die een boomspiegel willen ‘adopteren’, te beginnen in De Glip. Groenliefhebbers uit deze wijk (en trouwens ook uit andere wijken) kunnen een ‘adoptieaanvraag’ indienen via heemstede.nl.

Belangstelling om mee te doen?

Op de website van HeemSteeds Duurzamer wordt binnenkort bekendgemaakt vanaf wanneer u de boomspiegelpakketjes kunt afhalen. U krijgt als boomspiegelbeheerder ook handige tips mee voor de keuze van planten die het waarschijnlijk prima zullen doen in uw nieuwe mini-tuintje. Zo maken we met z’n allen Heemstede nóg mooier.

Bekijk de actuele artikelen