Gebruikt frituurvet? Recycle het!

Met de feestdagen bakken veel mensen zelf oliebollen, appelflappen en ander lekkers. En het oude vet? Dat kunt u voor hergebruik op diverse plekken in Heemstede inleveren.

Het is goed mogelijk dat u na het bakken en braden vet- en olieresten overhoudt. Spoel deze resten zeker niet door het riool, want zelfs kleine restjes kunnen al verstoppingen veroorzaken. En ook de gft-bak of het restafval zijn niet de oplossing. Maar wat dan wel?

Vet inleveren

Veel vet zit bij aankoop in een plastic fles. Als u deze bewaart, kunt u de afgekoelde vet- of olieresten hierin teruggieten. Een andere plastic fles of een leeg drinkpak kan ook.

De gevulde fles kunt u inleveren bij een gele container in de buurt. Alle inleverlocaties in Heemstede kunt u vinden op deze handige kaart. Het frituurvet mag ook in een afgesloten fles naar de Milieustraat worden gebracht.

Frituurvet dat op deze manier wordt ingeleverd, wordt gebruikt om biodiesel van te maken. De plastic verpakking wordt gerecycled.

Ander decemberafval

Naast frituurvet wilt u waarschijnlijk ook van uw kerstboom af. Of misschien heeft u kerstversiering waar u op bent uitgekeken of hebben uw kerstlampjes er de brui aan gegeven.

Voor dit en ander decemberafval heeft Meerlanden een speciale pagina ingericht waarop precies staat waar u dit allemaal kwijt kunt.

 

 

Bekijk de actuele artikelen