Agenda

Vanaf 3 oktober

Kom naar de informatieavonden van HeemSteeds Duurzamer
Dit najaar organiseert HeemSteeds Duurzamer 4 informatiebijeenkomsten over het verduurzamen van uw huis.
Maandag 3 oktober: Financiën en subsidies
Woensdag 26 oktober: Energiebesparing isolatiemaatregelen
Dinsdag 8 november: Warmtepomp
Donderdag 1 december: Zonnepanelen

Zie voor meer informatie: heemsteedsduurzamer.nl

1 t/m 9 oktober Boomspiegelweek

Het Nationale Boomspiegelfeest is een campagne om de boomspiegel – de uitsparing in een stoep rond een boom – als plek voor groen op de kaart te zetten. Wilt u zich ook inzetten om openbaar groen te onderhouden of bijvoorbeeld een boomspiegel te adopteren? Adopteer vóór 10 oktober 2022 een boomspiegel en ontvang een gratis boomspiegelpakket met bloembollen, zaadjes en informatie over de adoptie van de boomspiegel. Kijk hier voor meer informatie.

Zaterdag 29 oktober en 5 november de Duurzame Huizenroute

Investeert u als woningeigenaar in de verduurzaming van uw eigen huis? Dan kunt en wilt u daar vast bevlogen over vertellen. Door uw huis aan te melden voor de Duurzame Huizenroute kunt u uw ervaringen op zaterdag 29 oktober en/of zaterdag 5 november delen met andere inwoners van Heemstede. Meer informatie en aanmelden kan hier.

31 oktober t/m 6 november Nationale Klimaatweek

Iedereen in Heemstede kan bijdragen aan een duurzamer Nederland. De rijksoverheid organiseert van 31 oktober tot en met 6 november de Nationale Klimaatweek om nog meer burgers en organisaties te stimuleren om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen. Gemeente Heemstede doet mee met deze campagne. Kijk hier voor meer informatie

Jaarrond - handen uit de mouwen voor de natuur in uw buurt

Wilt u af en toe groene vrijwilligersklussen doen in uw eigen omgeving? Of bent u geïnteresseerd in structureel vrijwilligerswerk met een groen randje? Check dan de vacatures van de Groene Academie.

Energiebespaaradvies huurders

We komen langs bij huurders voor een energiebespaaradvies en een besparingsbox. Toekomstige acties kondigen we aan op Heemstede Duurzaam.

Pop up winkel voor verduurzamen

De pop up winkel aan de Binnenweg 93 is op woensdag, donderdag en vrijdag open van 10 tot 12 uur.
Per 1 juli gevestigd in Plein 1 aan de Julianalaan 1.
Hier kunt u terecht voor kosteloos advies over het verduurzamen of vergroenen van uw woning, bedrijf of buurt. Onafhankelijke Heemsteedse experts staan hier voor u klaar! Lees meer

KlimaatGesprekken

Tijdens de 6-delige workshopreeks komt u erachter hoe u zelf klimaatvriendelijke keuzes kunt maken op o.a. de gebieden wonen, consumeren, vervoer/reizen en voeding.
Interesse om deel te nemen? Hier vindt u meer informatie over de workshops en kunt u u aanmelden. Per workshopreeks zijn er 8 plaatsen beschikbaar.

De kosten bedragen 45 euro voor 6 workshops inclusief een lees- en werkboek en veel inspiratie van een groep gelijkgestemden!
De workshops worden gegeven op 6 maandagen van 20:00 -22:00 uur - Locatie volgt nog.

Maandag 19 september
Maandag 3 oktober
Maandag 24 oktober
Maandag 7 november
Maandag 21 november
Maandag 12 december

Buurderij Hart - Boeren & Buren in Heemstede

Buurderij Hart is op woensdag 4 mei geopend.
Bestel hier uw verse producten van lokale boeren.
Iedere woensdag tussen 11:30 - 14:00 uur, Kleine Raak, Herenweg 5 in Heemstede.