Doe dinsdag 16 april ook mee met de online informatiebijeenkomst én de gezamenlijke inkoopactie voor warmtepompen

Steeds meer mensen overwegen de aanschaf van een (hybride) warmtepomp. Op dinsdag 16 april is er om 19:30 een online informatieavond over (hybride) warmtepompen en start de regionale inkoopactie. Duurzaam Bouwloket organiseert deze online bijeenkomst samen met de gemeenten Heemstede, Bloemendaal, Haarlem en Zandvoort.

Hoe werkt het?

Tijdens deze online informatiebijeenkomst gaat een onafhankelijk adviseur van Duurzaam Bouwloket onder meer in op de werking van warmtepompen en welke subsidies en financieringsregelingen er zijn. Ook wordt de regionale inkoopactie toegelicht. Via de live chat is er ruimte om vragen te stellen, bijvoorbeeld over de eigen woonsituatie.

Duurzaam Bouwloket heeft samen met leveranciers een aantrekkelijk en betrouwbaar aanbod samengesteld. Het aanbod omvat onder andere een goede prijs-kwaliteitverhouding, betrouwbare partners en een snelle levering en plaatsing. Met de samenwerking maakt de gemeente het extra makkelijk voor inwoners om over te stappen op een (hybride) warmtepomp.

DezeDuurzaam loket actie is een initiatief van Duurzaam Bouwloket i.s.m. gemeente Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort.

Wat als mijn cv-ketel nog niet hoeft te worden vervangen?

Vanaf 2026 wordt de (hybride) warmtepomp landelijk dé nieuwe standaard voor het verwarmen van woningen. Overstappen is nu al aantrekkelijk en wordt ook steeds makkelijker.

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een elektrische warmtepomp en een (bestaande) cv-ketel. De cv-ketel springt alleen nog op koude dagen bij en verwarmt het tapwater. Daardoor daalt het gasverbruik gemiddeld tot wel 60 procent. Wel gaat u meer stroom gebruiken.

Weet u niet welke warmtepomp in uw situatie geschikt is of zoekt u een betrouwbare leverancier? Wilt u weten welke subsidies er zijn en wat er allemaal bij komt kijken? Meldt u zich dan nu aan voor de online informatieavond. U ontvangt dan ook meer informatie over de regionale inkoopactie. Doe ook mee!

Wat zijn de voordelen van een hybride warmtepomp?

  • Met een hybride warmtepomp kunt u tot wel honderden euro’s per jaar besparen.
  • De hybride warmtepomp is toepasbaar bij bestaande cv-ketels van 6 jaar en jonger.
  • Een hybride warmtepomp neemt in uw huis weinig ruimte in beslag.
  • Met een all-electric ready hybride oplossing kunt u voorsorteren naar een aardgasloze woning.
  • Op de aanschaf voor een hybride warmtepomp krijgt u tot maximaal 30 procent subsidie (zie hiervoor rvo.nl/isde).
  • Heeft u zonnepanelen? Dan is een hybride warmtepomp financieel extra interessant.
  • U verlaagt uw aardgasverbruik en CO2-uitstoot. Dat is goed voor het klimaat.

Bekijk video's over warmtepompen

Ontdek welke ervaringen andere inwoners van Heemstede hebben met warmtepompen