Woningverduurzaming begint met een maatwerkadvies

Comfortabel, toekomstbestendig en duurzaam wonen is wat veel Heemstedenaren graag zouden willen. Maar waar moet je als huiseigenaar beginnen? Het gratis online maatwerkadvies van het Duurzaam Bouwloket is een eerste stap en geeft inzicht plus een goed overzicht van maatregelen die u kunt (laten) uitvoeren.

Het kost u waarschijnlijk nog geen 15 minuten, maar dan heeft u dankzij het online maatwerkadvies wel een goed beeld van de mogelijkheden om uw woning te verbeteren en hoeveel u jaarlijks aan energiekosten kunt besparen. Een groot deel van de benodigde gegevens wordt bovendien met behulp van data die al beschikbaar zijn voor u ingevuld. Andere vragen zoals over ventilatie, type glas of bijvoorbeeld isolatiegraad van muren en dak kunt u – zonder technische kennis – vrij gemakkelijk zelf beantwoorden.

Digitaal stappenplan

Aan het einde krijgt u een goed beeld van de huidige situatie plus een stappenplan om uw huis op termijn aardgas te kunnen maken. Dit eventueel op diverse punten naar boven of naar beneden worden bijgesteld voordat de uitkomsten in een rapport naar u worden gemaild. Klinkt goed? Ga naar duurzaambouwloket.nl/stappenplan en ontdek wat er mogelijk is voor uw woning.

Persoonlijk advies

Vindt u het prettiger om een persoonlijk advies te krijgen? HeemSteeds Duurzamer heeft zo’n 10 energiecoaches die u – na een eerste gesprek – al een advies kunnen geven over stappen die u kunt nemen, afgestemd op uw type woning en uw budget. Deze coaches wonen ook in Heemstede en weten vaak goed welke maatregelen in soortgelijke woningen al zijn uitgevoerd. Neem contact op door te mailen naar wonen@heemsteedsduurzamer.nl.

Bekijk de actuele artikelen