Kapot? Repareer het!

Kapotte meubels, koffiezetters, laptops, kleding en andere zaken kunnen met een reparatie vaak gewoon een tweede leven krijgen. Met de hulp van een handige buurvrouw/buurman, een vakman of het Repair Café. In meer dan de helft van de gevallen kan iets daarna vaak nog jaren mee.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren.

Op dit moment is in Heemstede nog geen Repair Café, maar u kunt wel binnenlopen in Vogelenzang, Haarlem, Overveen en Hoofddorp. Dit zijn de locaties en openingstijden.

  • Overveen: in Overveen kunt u naar het Repair Café op zaterdag 6 mei (samen met Kledingruil Café), 24 juni, 9 september, 21 oktober en 16 december tussen 13.00-16.00 uur in gebouw Tinholt van de Buurtvereniging Overveen, Vrijburglaan 17.
  • Repair Café Haarlem-West in het Badhuis aan het Leidseplein 49 in Haarlem is geopend op elke laatste woensdagavond van de maand tussen 20.00 en 22.00.
  • Bij Repair Café Vogelenzang (Henk Iensenlaan 2a, Vogelenzang) kunt u tussen 10.00 en 12.30 binnenlopen op 29 april, 3 juni, 16 september, 28 oktober en 9 december.
  • Repair Café Haarlemmermeer-Hoofddorp op Muiderbos 36 is elke derde woensdag van de maand geopend van 13:30 tot 16:00.

Kijk voor de andere locaties en data op repaircafe.org.

Bekijk de actuele artikelen