Tweedehands bouwmateriaal: slim, mooi en dubbel duurzaam

Vintage is hot. Nog niet eens zo lang geleden was hergebruik van spullen nog vooral een laatste uitweg; nu zijn ‘pre-loved’ kleding, meubels en andere spullen helemaal hip. Maar wist u dat er ook volop tweedehands bouwmaterialen verkrijgbaar zijn? Zelf klussen ís vaak al de duurzaamste keuze, maar met gebruikte materialen helemáál.

Op Marktplaats is uiteraard van alles te vinden, voor wie de moeite wil nemen om tussen de betaalde advertenties te zoeken naar particuliere aanbieders van tweedehands materialen. Websites als Gebruikte Bouwmaterialen en Tweedehands Materialen zijn specifiek gericht op de duurzame (zelf)bouwer, zowel particulier als zakelijk. Van hout en ijzerwaren tot gebruikte deuren en kozijnen, maar ook sanitair, radiatoren, isolatiemateriaal en verlichting.

Tweedehandswinkels

In Heemstede zijn ook tweedehandswinkels te vinden. In de Dorcas Winkel aan de Herenweg vindt de klusser hooguit af en toe een rol behang, maar Via-via aan de Valkenburgerlaan 40 heeft regelmatig tweedehands gereedschappen in de aanbieding, en een enkele keer sanitair, nog in de doos. De Snuffelmug aan de Cruquiusweg 37 is zeker een bezoekje waard voor de duurzame klusser.

“Particulieren bieden hier bouwmaterialen aan die nog prima bruikbaar zijn”, vertelt bedrijfsleider Tom Wielart. Hier kunt u terecht voor plaatmateriaal, stenen, goten, ijzerwaren, of gebruikt sanitair. “Bij die laatste categorie zijn we extra kritisch. Maar sowieso selecteren we bouwmaterialen streng. Wat niet schoon of veilig is (bijvoorbeeld materiaal met oude spijkers erin), gaat alsnog naar de milieustraat van de gemeente.” Het aanbod van de Snuffelmug verschilt uiteraard per moment, maar wanneer u iets specifieks zoekt, mag u vooraf gerust even bellen, zegt Tom.

 

Bekijk de actuele artikelen