Meer lenen voor het verduurzamen van uw woning in 2024

Goed nieuws voor wie in 2024 een woning wil kopen en deze moet verduurzamen en voor wie al een huis heeft en aan de slag wil. Vanaf 1 januari 2024 worden de leenbedragen voor energiebesparende maatregelen verhoogd.

In Heemstede staan relatief veel oude grote woningen. Het zal u dan ook niet verbazen dat een groot deel van deze huizen een slecht energielabel (E,F of G) heeft. Om deze huizen te verduurzamen moeten de eigenaren flink investeren.

Extra leenruimte

Met ingang van 2024 mag voor het verduurzamen van woningen met een slecht energielabel meer worden geleend. Bijvoorbeeld wanneer u uw bestaande hypotheek aanpast of een nieuwe hypotheek afsluit. De reden hiervoor is dat voor deze woningen verantwoord meer geleend kan worden, omdat er na verduurzaming ook substantieel wordt bespaard op de energierekening. De extra leenruimte geldt dus zowel voor nieuwe als bestaande woningeigenaren en komt in de plaats van het huidige vaste extra leenbedrag van 9.000 euro.

Voor een woning met label E, F of G is het extra leenbedrag 20.000 euro. Bij een woning met energielabel C of D, 15.000 euro en zelfs als uw woning label A of B heeft kunt u toch nog 10.000 euro extra voor uw hypotheek lenen voor energiebesparende maatregelen. Bent u alleenstaand? Als u een inkomen heeft van ten minste 28.000 euro dan hebt u vanaf 1 januari 2024 de mogelijkheid om aanvullend 16.000 euro te lenen. Op deze webpagina leest u meer over de verhoogde leenbedragen.

Energiebespaarlening

Wilt u voor het verduurzamen van uw woning liever niet betalen met eigen geld of via het verhogen van de hypotheek? Kijk dan eens naar de Energiebespaarlening van het Warmtefonds. Deze is er ook voor woningeigenaren van 75 jaar en ouder of met een laag inkomen.

Bekijk de actuele artikelen