Drie redenen om nog deze zomer zonnepanelen te plaatsen

Ongeveer 1 op de 8 huishoudens in Nederland heeft inmiddels zonnepanelen. Eind 2020 lagen op ongeveer 1.000.000 huizen zonnepanelen. Inmiddels komt ruim 5 procent van de stroom in Nederland van zonne-energie. En zonnepanelen zijn er niet alleen voor huiseigenaren. Inmiddels hebben ook ruim 200.000 huurhuizen van woningbouwcorporaties zonnepanelen. Hebt u nog geen zonnepanelen op uw dak? Dit zijn drie redenen om ze dit jaar alsnog te laten plaatsen.

  1. Zonnepanelen zijn de afgelopen 5 jaar zo’n 25 procent goedkoper geworden. Het kabinet wil de salderingsregeling weliswaar afbouwen, maar ook zonder financiële steun van de overheid is het aantrekkelijk om zonnepanelen op je dak te leggen.
  2. Investeren in zonnepanelen geeft gemiddeld een rendement dat vergelijkbaar is met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Kom daar nog maar eens om bij een bank!
  3. De zomers van de afgelopen jaren waren de beste ooit voor zonnepanelenbezitters. In 2020 wekten panelen gemiddeld 18 procent meer op dan verwacht!

Ook geïnteresseerd om met zonnepanelen energie op eigen dak op te wekken, maar eigenlijk geen tijd om het zelf allemaal uit te zoeken? Doe dan voor 31 augustus a.s. mee aan de collectieve inkoopactie die speciaal voor inwoners van Heemstede worden georganiseerd.

Bekijk de actuele artikelen