Zo scheidt u als ondernemer (beter) uw afval

Nog regelmatig belanden in Heemstede reststromen van ondernemers – zoals bijvoorbeeld papier en karton – in de afvalscheidingscontainers voor inwoners, met bijvoorbeeld ‘verstoppingen’ tot gevolg. Dit moet u als ondernemer weten over het scheiden van afval.

Bedrijfsafval bestaat niet

In onze gemeente zorgt Meerlanden al meer dan 25 jaar voor inzameling en verwerking van de afvalstromen van inwoners en bedrijven. Op deze pagina geeft Meerlanden een helder overzicht van de diverse afvalsoorten die deze afvalverwerker kan inzamelen bij uw bedrijf. U leest er ook hoe dit gerecycled wordt.

Als ondernemer heeft u uiteraard ook de keuze om met een andere afvalverzamelaar in zee te gaan. Er zijn tientallen partijen elk met hun eigen afvalspecialiteit actief. De meeste bieden een gratis afvalscan aan waarmee u inzicht krijgt hoe de reststromen in uw bedrijf op een slimme manier verwerkt kunnen worden. Vrijwel alle aanbieders zijn te vinden op Afvalgids.nl.

Bent u gevestigd op een bedrijventerrein of winkelstraat? Probeer dan bij het inzamelen samen te werken met andere ondernemers in de buurt. Dat is niet alleen voordeliger, zo beperkt u ook samen het aantal vuilniswagens dat langs moet komen.

Kosteloos scheiden

Een aantal bedrijven, verenigingen en scholen heeft zich al aangemeld voor een kosteloos afvalscheidingssysteem. Hierbij worden de kosten voor transport, sortering en recycling met ingang van 2023 vergoed door het Afvalfonds. De eerste inschrijvingsronde is gesloten. Zodra inschrijven weer mogelijk is, laten we dit weten.

Bekijk de actuele artikelen