VvE Belang helpt VvE’s in Heemstede met verduurzaming

Woont u in een appartementencomplex en bent u lid van het VvE-bestuur? Dan kent u vast de belangenorganisatie VvE Belang. Om een beeld te krijgen: dit is een soort Vereniging Eigen Huis, maar dan voor verenigingen van eigenaren. Op verzoek van de gemeente Heemstede organiseert VvE Belang hier volgende maand twee informatieavonden over verduurzaming van appartementengebouwen, desgewenst uit te breiden met een cursus van drie middagen.

“Er komt best veel kijken bij het verduurzamen van een gebouw met meerdere eigenaren”, aldus Jacco van de Sandt, bouwkundige en energieadviseur bij VvE Belang. “Niet alleen bouwkundig, maar ook juridisch is dat een heel ander verhaal dan het verduurzamen van een particuliere woning.” De belangenorganisatie deelt relevante kennis via de website en hun maandelijkse magazine, maar persoonlijk contact werkt vaak wel zo plezierig.

Op donderdag 19 en dinsdag 24 mei geeft VvE Belang een informatieavond. “De eerste avond gaat wat meer algemeen over energie en duurzaamheid”, zegt Jacco. “De tweede avond gaat specifiek over zonnepanelen op daken van appartementengebouwen.” De informatieavonden zijn gratis bij te wonen.

Iedereen is welkom, maar vooral bestuursleden van VvE’s kunnen hun voordeel doen met deze avonden. Inspireert de infoavond u om meteen door te pakken, dan kunt u zich aanmelden voor een cursus van drie middagen (op 7, 14 en 20 juni) waarin wordt ingezoomd op juridische, energetische en procesmatige kwesties rondom de verduurzaming van appartementencomplexen.

Geïnteresseerd? Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan vanaf begin mei op deze pagina.

Informatieavond 1: Verduurzamen, tips en valkuilen
Donderdag 19 mei vanaf 19.30 uur
Raad en Burgerzaal op het Raadhuis, Raadhuisplein 1 te Heemstede

Informatieavond 2: Zonnepanelen op VvE-daken
Dinsdag 24 mei vanaf 19:30 uur
Gemeentewerf Heemstede, Cruquiusweg 49 te Heemstede

Bekijk de actuele artikelen