Tegeltaxi

Wist u dat u uw tuin op een eenvoudige manier groener kunt maken en tegelijkertijd de buurt een stukje mooier kunt maken? Maak kennis met de Tegeltaxi!

Vanaf 12 april tot oktober rijdt deze speciale taxi van Meerlanden eens per twee weken op vrijdag door de gemeente om tegels op te halen bij bewoners. Dit is een gratis dienst die de gemeente aanbiedt. Voordat u tegels uit uw tuin haalt adviseren we om eerst de klimaatkaart te bekijken.

Waarom doen we dit? We willen samen ons dorp vergroenen en een gezondere leefomgeving creëren. Door tegels te verwijderen en plaats te maken voor groen, verbeteren we de luchtkwaliteit en bieden we ruimte aan insecten, vogels en andere dieren om te leven.

Het vergroenen van uw tuin is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uzelf! Een groene omgeving heeft namelijk een positief effect op onze gezondheid en ons welzijn. Het zorgt voor verkoeling tijdens warme dagen, vermindert stress en stimuleert beweging en ontspanning in de buitenlucht.

Zo kunt u gebruik maken van de tegeltaxi

Wilt u ook meedoen en uw steentje bijdragen aan een groenere en gezondere omgeving? Geef dan uw tegels mee met de Tegeltaxi en maak ruimte voor meer groen in uw tuin! Voor het aanmelden van uw tegels en het maken van een ophaalafspraak kunt u terecht bij Meerlanden. Bel de Publieksinformatie Meerlanden via 0297-381 717 om een afspraak te maken.

Zo biedt u uw tegels aan:
- Leg tegels neer op een plek waar de knijperwagen kan komen. De knijperwagen is ongeveer net zo groot als een vuilniswagen. De grijper kan tot een afstand van ongeveer 5 meter tegels oppakken.
- Leg de tegels opgesteld klaar voor uw huis, de oprit, of de straatkant. Als er geen knijperwagen door de straat kan, leg de tegels dan op de hoek van de straat of op de verzamelplek voor minicontainers.
- Zorg dat de tegels op een verharde ondergrond liggen, zoals stenen of asfalt. Niet in het gras.
- Zorg dat uw tegels niemand in de weg zitten.
- Leg de tegels niet naast geparkeerde auto's, afvalcontainers, een lantaarnpaal, boom, muur of schutting.
- U kunt de tegels vanaf 16:00 uur op de dag voor de ophaaldag klaarleggen. Zorg dat de tegels op de ophaaldag op zijn laatst om 7:00 uur 's ochtends klaarliggen.