Heemstede Duurzaam helpt bij het toekomstbestendig maken van onze gemeente, wijken, woningen
en bedrijven. Zo zorgen we samen voor een leefbaar en mooi Heemstede, nu en morgen.

Altijd op de hoogte blijven?
Abonneer u op de nieuwsbrief!

Gratis advies van een energiecoach?
HeemSteeds Duurzamer helpt!

Ga ook voor een groen dak en vraag subsidie aan!

Een groen dak maakt de gemeente (nog) groener, zorgt voor meer biodiversiteit en helpt bij het tegengaan van de gevolgen van klimaatverandering. Zo vangt een groen dak regenwater beter op en werkt het verkoelend op warme dagen. De gemeente heeft in totaal € 20.000 beschikbaar gesteld (op=op!).

Vanaf 1 november 2023 tot en met 31 december 2023 kunnen inwoners subsidie aanvragen voor het aanleggen van een groen dak.

Klimaatweek Heemstede: Samen op weg naar een duurzame toekomst

Van 30 oktober tot en met 5 november was het de Nationale Klimaatweek. Ook in Heemstede hebben inwoners en ondernemers zich samen met de gemeente Heemstede ingezet voor een beter klimaat. Wethouder Anneke Grummel:

“We zijn altijd goed met het klimaat bezig, maar deze week geven we het een extra zetje. Alles voor de toekomst van onze kinderen.”

Koplopers

Wat hebben andere Heemstedenaren al gedaan? Deze inwoners en ondernemers hebben al grote en kleine stappen gezet om hun woning of bedrijf te verbeteren en te verduurzamen.

Jacco is fan: een goed ogende warmtepomp zonder gedoe

Een huis uit de jaren’30, daar kun je op leeglopen, vreesde Jacco de Vries toen hij in 2015 verhuisde van Rijswijk naar Heemstede. Daarom nam hij zich voor elk jaar een investering te doen waarmee zijn energieverbruik omlaag zou gaan.…

Lees verder

Meubelzaakeigenaar Marcel zoekt duurzame oplossing voor verwarming

Een toonzaal van 650 vierkante meter in een pand uit de jaren zestig zo duurzaam mogelijk maken, is best een hele klus. Marcel van den Broek, eigenaar van de gelijknamige meubelzaak aan de Kerklaan, is al een flink eind op…

Lees verder

“Kijk bij de verduurzaming van je woning wat past in je
leven en bij je portemonnee. Niet alles hoeft in een keer.
Het kan ook stap voor stap.”

Zelf aan de slag met de vijf pijlers

Ook aan de slag? Verbeter uw woning of bedrijf, draag bij aan een bereikbaar Heemstede, zorg voor minder afval en help bij het realiseren van meer groen.

Handige hulp van onze partners

Op zoek naar manieren om energie te besparen of het verduurzamen van uw woning of bedrijf? Zelf energie opwekken of een energiecoach inschakelen?

Actueel

Een overzicht van interessante ontwikkelingen en nieuwtjes voor en door Heemstedenaren.

Sorry, we konden geen berichten vinden. Probeer andere zoekterm(en).