Ook in 2022 gratis energiescans voor ondernemers

Als winkelier of eigenaar van een ander soort bedrijfspand wilt u misschien wel verduurzamen, maar ontbreekt het u vaak aan tijd. Of soms weet u gewoon even niet waar u moet beginnen. Gemeente Heemstede ondersteunt bedrijven door ook in 2022 een aantal  gratis energiescans aan te bieden.

Sommige ondernemers verduurzamen hun bedrijfspand om het comfort te verhogen en de energiekosten te drukken. Voor anderen is het belangrijker om aan strengere regels te voldoen of een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Maar wat de reden om te verduurzamen ook is, het is voor de meeste bedrijven niet de eerste prioriteit. En dat terwijl de gasprijs en andere lasten flink gestegen zijn. Met een gratis energiescan komt u snel te weten welke maatregelen interessant zijn en wat u kunt besparen. Ook als u uw bedrijfspand huurt.

Hoe werkt het?

  • Klimaatroute voert met ervaren adviseurs en zelf ontwikkelde software de QuickScan uit bij ondernemers op locatie.
  • De adviseur kijkt tijdens de opname naar de verlichting, regeltechniek, isolatie, verwarming en mogelijkheden tot opwekken van duurzame energie.
  • Het rapport wordt binnen 2 weken persoonlijk met de ondernemer besproken om eventuele onduidelijkheden weg te nemen.
  • Ondernemers hebben naar aanleiding van deze opvolging de mogelijkheid om direct offertes aan te vragen. Klimaatroute kan hierbij een rol spelen bij het selecteren van leveranciers of het opvragen van offertes, maar dit is absoluut niet verplicht om onafhankelijkheid te waarborgen.
  • Na de opvolging worden ondernemers gedurende minimaal één jaar begeleidt bij het nemen van stappen tot een meer energie efficiënte bedrijfsvoering. In dit traject ontvangen ondernemers tevens begeleiding bij het vinden van diverse subsidie mogelijkheden en het bepalen van fiscale voordelen bij het investeren in energiebesparing.

Vraag ook een scan aan!

De gemeente stelt in 2022 weer zo’n 25 energiescans beschikbaar voor Heemsteedse ondernemers. Wilt u ook weten hoe u kunt verduurzamen met energie- en geldbesparende maatregelen? Aanmelden doet u via info@klimaatroute.nl.

 

Play Video
Bekijk de actuele artikelen