Heemstede doet mee aan het NK Tegelwippen 2024

De gemeente Heemstede heeft dit jaar besloten deel te nemen aan het NK Tegelwippen. Dit idee kwam van CDA-raadslid: Sjors van der Weijden. Het NK Tegelwippen is een landelijk kampioenschap, waarbij inwoners tegels uit hun tuin vervangen door groen. De gemeente doet hetzelfde in de openbare ruimten. De gemeente Heemstede staat inmiddels op plek 7 onder kleine gemeenten in Nederland. Het NK Tegelwippen loopt nog tot 31 oktober. Wij vroegen CDA-raadslid Sjors van der Weijden waarom hij het belangrijk vindt dat de gemeente Heemstede toch meedoet dit jaar.

Foto Anneke en Sjors

“Het NK Tegelwippen is een unieke kans om het vergroenen van tuinen in Heemstede te versnellen!”

Unieke kans
Het CDA Heemstede heeft in het laatste verkiezingsprogramma al opgenomen voorstander te zijn van het vergroenen van tuinen. Sjors van der Weijden ziet het NK Tegelwippen daarom als een unieke kans om het vergroenen van tuinen te versnellen. “Door klimaatverandering wordt meer groen in bebouwd gebied steeds belangrijker tegen hittestress en wateroverlast. Daarom hebben wij als CDA ons hard gemaakt voor deelname en we zijn blij dat Heemstede voor dit jaar is aangemeld.”

Kracht achter het succes
De kracht achter het succes van het NK Tegelwippen in Heemstede dit jaar heeft er volgens Sjors van der Weijden mee te maken dat de inwoners van Heemstede zich bewust zijn van klimaatverandering. Zij zien volgens hem deelname aan het NK Tegelwippen als een ludieke kans om door te pakken en de tegels uit de tuin te halen en dat gaat als een lopende trein.

Tip
Sjors van der Weijden heeft ook nog een tip. “Ik wil zeker meegeven om de speciale website van Heemstede Duurzaam te bezoeken. Hier staat veel informatie, bijvoorbeeld over het vergroenen van de tuin.”

Wilt u uw gewipte tegels gratis op laten halen door de tegeltaxi? Klik hier voor meer informatie.  U kunt uw gewipte tegels opgeven voor het NK Tegelwippen via deze link.