Kom naar de informatieavonden van HeemSteeds Duurzamer

Besparen op uw energierekening? Comfort verhogen? CO2-uitstoot omlaag? Goed nieuws: in elk huis kan energie worden bespaard. Als u maar weet waar te beginnen. HeemSteeds Duurzamer helpt huiseigenaren ontdekken wat te doen voor een comfortabel, energiezuinig huis. Dit najaar organiseert dit verduurzamingscollectief van Heemsteedse inwoners en organisaties vier informatieavonden, steeds met een ander thema. Alle avonden vinden plaats in het gemeentehuis op het Raadhuisplein.

  • Op maandag 3 oktober staat de avond in het teken van de vraag: waar begin ik als ik mijn huis energiezuinig(er) wil maken, en welke subsidies zijn er? Ook andere financiële mogelijkheden, zoals duurzaamheidsleningen, komen ter sprake.
  • Woensdag 26 oktober wordt ingezoomd op energiebesparing door isolatiemaatregelen en verandering van gewoontes. Isolatie van vloer, muren en dak passeren de revue, maar ook het ‘laaghangend fruit’: ingrepen en aanpassingen die weinig of niets kosten en toch soms verrassend veel voordeel opleveren. Denk aan het aanbrengen van radiatorfolie of een paar minuten korter douchen.
  • Dinsdag 8 november komt u alles te weten over de warmtepomp: komt er een verplichting, wat zijn de stappen en waar moet u op letten? En natuurlijk ook: wat levert het op?
  • Het thema van donderdag 1 december is de aanschaf van zonnepanelen en wat ze opleveren.

Tijdens elk van de informatieavonden delen energiecoaches van HeemSteeds Duurzamer hun kennis met u, samen met een vertegenwoordiger van de gemeente. De bijeenkomsten vinden plaats op het Raadshuisplein 1 in Heemstede. Op www.heemsteedsduurzamer.nl vindt u het volledige programma en kunt u zich (gratis) aanmelden.

Bekijk de actuele artikelen