Kom In Mijn Tuin: (Samen) leren zaaien en schoffelen

Ook zo’n zin in de lente? Lekker de mouwen opstropen en buiten aan de slag? Kom In Mijn Tuin, het aanstekelijke groen-, natuur- en educatief project in het Groenendaalse Bos, heeft nog zogenoemde kinder- en generatietuinen vrij. De lessen moestuinieren starten op 14 april weer. U bent van harte welkom.

Basisschoolkinderen van groep 5 of hoger leren in de kindertuinen van Kom In Mijn Tuin alles over zaaien en planten, bollen en knollen. Ze krijgen alle benodigde materialen en mogen zelf harken en schoffelen. Zo zien ze van dichtbij hoe alles in hun eigen tuintje (van één bij tien meter) tot bloei komt. Zelf oogsten, meenemen en opeten mag natuurlijk ook. Bevlogen vrijwilligers begeleiden hen wekelijks op donderdag na schooltijd, van april tot en met september. Kinderen die op deze manier de natuur én hun voedsel beter leren kennen, hebben daar vaak een leven lang plezier van.

Tuinieren met uw (klein)kind

Lijkt het u als ouder of grootouder leuk om samen met uw (klein)kind een groeiseizoen op de moestuin te beleven? Dan is een generatietuin wat voor u!  Deze tuinen zijn iets breder (1,5 meter) en bieden alle ruimte om samen aan de slag te gaan. Dit kan op donderdag en vrijdag, eveneens na schooltijd. Er is altijd een tuinbegeleider bij om vragen te beantwoorden en advies te geven.

“Het is best bijzonder dat er nog tuinen beschikbaar zijn”, zegt Mik van der Bor, secretaris van Kom In Mijn Tuin. “Normaalgesproken gaan we voor de start van het tuinseizoen alle scholen langs om te vertellen over wat we doen, en om deelnemers te werven. Maar corona gooide al voor de tweede keer roet in het eten. De meeste vrijwilligers zijn al wat ouder, dus het is verstandiger om ook deze keer het risico maar niet te nemen om overal langs te gaan. Dan maar op deze manier een oproep doen. Hopelijk lezen veel mensen dit, want moestuinieren is echt heerlijk om te doen, voor jong en oud. En vooral ook voor samen!”

De kosten voor een cursus generatietuinen zijn € 105,-; een cursus kindertuinen kost € 75,-

Meer informatie en aanmelden:  kominmijntuin.com

Bekijk de actuele artikelen