De Nationale Klimaatweek komt eraan!

Iedereen in Heemstede kan bijdragen aan een duurzamer Nederland. De rijksoverheid organiseert van 31 oktober tot en met 6 november de Nationale Klimaatweek om nog meer inwoners en organisaties te stimuleren om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen. Gemeente Heemstede doet mee met deze campagne.

Gezocht: Klimaatburgemeester

Bent u die buur die een buurtchallenge organiseert om iedereen thuis de thermostaat op 19 graden te laten zetten? Zorgt u voor nog meer groene daken in de wijk, helpt u de vereniging met het verduurzamen van het clubhuis, of inspireert u uw collega's om klimaatbewuster te consumeren? Als Klimaatburgemeester zet u zich actief in voor een duurzamer Heemstede. Meld u nu aan!

Geef u op voor de Duurzame Huizenroute

Investeert u als woningeigenaar in de verduurzaming van uw eigen huis? Dan kunt en wilt u daar vast bevlogen over vertellen. Door uw huis aan te melden voor de Duurzame Huizenroute kunt u uw ervaringen op zaterdag 29 oktober en/of zaterdag 5 november delen met andere inwoners van Heemstede. Meer informatie en aanmelden kan hier.

Andere activiteiten

Tijdens de Nationale Klimaatweek worden activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd door en voor inwoners, organisaties en ondernemers. Ga bijvoorbeeld mee met de boswachter in het Groenedaalse bos, volg een webinar over de isolatieactie die op 1 november van start gaat, kom alles te weten over hoe uw groente-, fruit, en keukenafval groen gas kan worden, wandel de ‘Hier begint de zee’ wandeling en nog veel meer activiteiten. Hou deze website, de sociale media en de lokale kranten in de gaten en doe ook mee.

Bekijk de actuele artikelen