De gft-bakfiets komt eraan

In Heemstede rijdt sinds kort een gft-bakfiets die u helpt bij het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (gft) en etensresten. Naast praktische tips, krijgt u ook gratis een handig keukenbakje.

Dat kan beter

In Heemstede bestaat nog steeds bijna 40 procent van het restafval uit gft en etensresten. Dat is zonde want gft is 100 procent recyclebaar. Afvalverwerker Meerlanden maakt er onder andere compost en biogas van. Goed gescheiden inzamelen scheelt CO2-uitstoot en geld. Inwoners betalen immers mee aan het verbranden van restafval door de afvalstoffenheffing. Dus hoe minder restafval, hoe beter.

 

In gesprek

Met de campagne ‘maak van afval scheiden je tweede natuur’ gaat gemeente Heemstede met een bakfiets de wijken in om met bewoners in gesprek te gaan en ze tips te geven over hoe eenvoudig het is om gft beter te scheiden. Zo kunnen we samen de hoeveelheid gft die nu nog bij het restafval belandt, flink terugbrengen. Wethouder Annelies van der Have trapte de campagne op 23 maart af op de Binnenweg. Hieronder ziet u waar u de gft-bakfiets de komende tijd kunt tegenkomen.

HeemstedeLocatie
Vrijdag 25 maart, 13.00-17.00Station
Woensdag 20 april, 9.00-17.00Weekmarkt -  Valkenburgerlaan
Vrijdag 6 mei, 13.00-17.00AH - Blekersvaartweg
Vrijdag 3 juni, 13.00-17.00Jan van Goyenstraat
Bekijk de actuele artikelen