Kosteloos afval scheiden voor Heemsteedse bedrijven, verenigingen en scholen

Bedrijven en scholen in Heemstede waarvan het verpakkingsafval lijkt op huishoudelijk afval kunnen zich aanmelden voor een kosteloos afvalscheiding systeem. De kosten voor transport, sortering en recycling zullen dan per ingang van 2023 worden vergoed door het Afvalfonds. De eerste inschrijvingsronde eindigt op 18 mei.

Heemstede werkt mee aan Nederland circulair 2050

In Heemstede zijn al initiatieven om de hoeveelheid bedrijfsafval terug te brengen en efficiënter te verwerken. Zo is er al het whitelabel inzamelinitiatief dat in het winkelgebied duurzamer en goedkoper het bedrijfsafval ophaalt en verwerkt.

Nieuw is het inzamelsysteem van het Afvalfonds waarmee o.a. plastic, drankenkartons en glazen verpakkingen worden ingezameld. Per 1 januari 2023 gaat dit van start. De kosten voor transport en alle stappen daarna, zoals de sortering en recycling, neemt het Afvalfonds voor haar rekening door afspraken te maken met afvalinzamelaars en verwerkers.

Zo wordt het scholen en bedrijven maar ook verenigingen makkelijk gemaakt verpakkingen, die bijvoorbeeld worden weggegooid bij consumptie op het werk, in de sportkantine, op school of in de horeca, in het vervolg gescheiden aan te bieden voor recycling. Op die manier maken we in Heemstede samen flinke stappen richting ‘Nederland circulair in 2050’.

Aanmelden kan nog tot 18 mei a.s.

 

Play Video