Boeren en buren komen samen bij Buurderij HART

Op 18 mei werd Buurderij HART feestelijk geopend. Dat betekent dat het nu ook voor u in Heemstede makkelijk is om wekelijks verse lokale producten op te halen.

Na Haarlem heeft nu ook Heemstede een eigen Buurderij. Dit is een ophaalpunt van Boeren & Buren, een organisatie die inmiddels al op zo’n 25 plekken in Nederland een Buurderij heeft opgezet. De Buurderij brengt consumenten en lokale producten via een online platform samen. Zo zijn producten minder lang onderweg zijn en krijgen boeren een eerlijke prijs voor hun producten.

Hartenkamp

Bijzonder van deze nieuwe Buurderij is de samenwerking met de Hartenkampgroep. Rogier Tan, die deze Buurderij heeft opgezet met Iris van Hamburg van de Hartenkampgroep,

legt uit: “We trekken samen op met Het Dagcentrum Kleine Raak van de Hartenkamp. De cliënten die op de dagbesteding komen, helpen de mensen die een bestelling komen ophalen. Het Dagcentrum beschikt ook over een eigen bakkerij, waar de cliënten zelf taarten en koeken bakken. Deze lekkernijen worden ook via de Buurderij verkocht. De klanten kunnen dus zien waar de taarten en koeken gemaakt worden en kennismaken met de bakkers.”

Ruim aanbod

Buurderij HART biedt inmiddels groenten, fruit, vegetarische producten, vlees, brood, beleg, kaas, zoetigheden en vruchtensappen. De gemiddelde afstand die deze producten van de deelnemende boeren afleggen voor ze in de Buurderij zijn, is zo'n 40 kilometer. Bovendien zijn ze geen dagen onderweg en kunt u dus rekenen op gegarandeerde versheid.

Meedoen?

Het werkt eenvoudig: maak via boerenenburen.nl gratis een account aan als 'Buur' en sluit u aan bij de Buurderij. U plaatst en betaalt uw bestelling online voor zondag middernacht. Op woensdag tussen 11.30 en 14.00 uur kunt u alles ophalen bij de gezellige bakkers van Dagcentrum Kleine Raak, Herenweg 5 in Heemstede.

Bekijk de actuele artikelen