Bedrijfsafval? Dat bestaat niet!

In onze gemeente zorgt Meerlanden al meer dan 25 jaar voor inzameling en verwerking van de afvalstromen van inwoners en bedrijven. Als inwoner weet u waarschijnlijk wel wat u gescheiden kunt aanbieden en waar u dat kunt doen. Ook voor bedrijven zijn er meer mogelijkheden voor gescheiden inzameling dan u misschien denkt.

Kies uw eigen afvalverzamelaar

Op deze pagina geeft Meerlanden een helder overzicht van de diverse afvalsoorten deze afvalverwerker kan inzamelen bij uw bedrijf. U leest er ook hoe dit gerecycled wordt. Wist u bijvoorbeeld dat uw groente-, fruit- en tuinafval (gft) 100 procent gerecycled wordt tot biogas, (bruikbare) CO2, warmte, compost en water? Stuk voor stuk nuttige producten, uit úw afval! Goed om te weten, toch?

Als ondernemer heeft u uiteraard ook de keuze om met een andere afvalverzamelaar in zee gaan. Er zijn tientallen partijen - elk met hun eigen afvalspecialiteit - actief. De meeste bieden een gratis afvalscan aan waarmee u in kaart krijgt hoe u de reststromen in uw bedrijf op een slimme manier kunnen worden verwerkt. Vrijwel alle aanbieders zijn terug te vinden op Afvalgids.nl

Samen afval inzamelen

Naast hergebruik van restafval, is er ook een flinke winst te behalen als het gaat om de manier waarop afval wordt ingezameld. Want wanneer dit met minder vuilniswagens kan worden gedaan, resulteert dit in minder minder CO2 en minder fijnstof. In het White-Label-concept. werken verschillende inzamelaars samen om met een gedeeld inzamelvoertuig de inzameling te verzorgen. Afvalbedrijven SUEZ en Renewi introduceerden dit concept in 2018 met de pilot Green Collecting Haarlem. Inmiddels is deze manier van inzamelen ook in andere steden een succes. In de video hieronder ziet u hoe dit werkt.

 

Play Video
Bekijk de actuele artikelen